Events

Death Valley met The Dutch Steel Attack in JC Everland (Wognum)

Date:

Location:Wognum, Nederland

Venue:JC Everland

HEADBANGERS OPGELET!!
Death Valley presenteert “Dutch Steel Attack” met Sad Iron, Vortex en Chainsaw in Everland, Wognum!!
Op vrijdag de 13e !! oktober staat het podium van Death Valley’s 4e editie klaar voor de grondleggers van de Hollandsche metal scene.
De Hoornse heavy metal band Sad Iron is in 1979 opgericht. Hun eerste live (split) record (Holland Heavy Metal vol. 1) en full length lp ‘Total Damnation” bracht ze vele optredens. Dat was zeker de tijd dat Sad Iron tot de top van de Nederlandse heavy metal scene behoorde. Na 1986 krijgt de Heavy Metal een knieval. Begin 2000 werd de band door de Heavy Metal Maniacs fanclub gevraagd voor een reünieshow. Het werd zo’n daverend succes dat het leidde tot de Dutch Steel Attack tour waar Sad Iron samen met Vortex en Hammerhawk langs verschillende Nederlandse en buitenlandse podia voerde.
Vele optredens met bijv. Raven, Tokyo Blade, Praying Mantis en Satan waarbij Sad Iron opviel vanwege de superstrakke show en het niet lullen maar spelen principe! Vorig jaar werd het langverwachte “ The Antichrist” uitgebracht.
Het is 35 jaar geleden dat Sad Iron op WogPoP in Everland ( toen nog Bar Gezellig geheten) stond. Dus ga ze zien en horen!!
Sad Iron bestaat uit: Marc van den Bos – Zang/Gitaar, Bernard Rive – Lead Gitaar, Charles Heijnen – Bas en Robert Bakker – Drums.

Vortex, uit Groningen kwam na de oprichting in ’79 met een clip op MTV en Sky Channel. Gezien de vele Europese optredens die volgden waren ook zij “top of the metal scene”. Na een rustige periode bleek de groep door het enthousiasme van Duitse fans een ware legende te zijn. De band werd wederom een gewilde podium act op talrijke festivals in Europa zoals het Headbangers Open Air , Keep It True en Swordbrothers Fest. 2016 begint met de release van de LP-versie van ‘Remains’ . Line up Martjo Brongers – Guitars, Jurjen Tichelaar – Lead Vocals, Henk Bosma – Drums, Orion Roos – Guitars en René van Zonneveld – Bass.

Chainsaw uit Purmerend smeedt Trash Speed metal van het zuiverste soort. Al ruim 20 jaar houden ze zich op in een abattoir als oefenhok. Vrolijk hamerend met een kettingzaag en reperterende gitaar salvo’s al walsend door jaren New Old Stock metal muziek. Wat daar van overblijft brengen ze met volle overtuiging langs bij de zware metaal shows in Duitsland, Belgie, Frankrijk en natuurlijk op het podium van Death Valley. Aike – Vocals, Yanni – Guitars & Don – Drums.

De deuren van Death Valley zijn open vanaf 20.30 tot en met 00.00 en het zal eindigen om 1:00. De entrée is 5 euro.

De eerste band speelt om 21.00
Let op ID Verplicht en onder de 18 Geen Alcohol.
Waar?: Everland, Sportlaan 13 te Wognum.info: www.facebook.nl/jceverland

http://sadironmetal.com/
http://www.chainsaw.nl/
https://www.facebook.com/VortexHeavyMetal/

Klik hier voor het facebook event